Hoppa till innehåll

Bovetegranola

Älskar bovete och att göra bovetegranola på det! Det blir extra gott när jag använder groddat bovete. Det ger en extra crunch och bidrar såklart med extra enzymer och näringsämnen från groddarna.

Bovete är en ört som är glutenfri och innehåller massor av antioxidanter, mineraler och är ett fullvärdigt protein! Att ha det på sin frukost ger kroppen en bra start och goda förutsättningar för att hålla blodsockret i balans!

Bovetegranola:
– 7 dl groddat bovete
– 1 dl solrosfrön
– 2 dl boveteflingor
– 100 gr kokosflingor
– 1 dl hackade cashewnötter
– 1 dl hackad sötmandel
– 1 dl pumpakärnor
– 1 dl hela linfrön
– 1 msk kanel
– 1 msk kardemumma
– 1/2 msk vaniljpulver
– 2 msk smält kokosfett med smak
– 2 dl färskpressad äppeljuice (det går lika bra med köpe 😉 )
– 1/2 dl honung

Blanda alla torra ingredienser, smaksätt med kryddorna. Smält kokosolja och blanda med äppeljuicen. Häll över smeten och blanda. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och blanda. Rosta i ugnen på 200gr i 30 min. Rör om var tionde minut. Ta ut plåten, låt svalna och förvara i glasburk med lock.
bovetegranola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *