Hoppa till innehåll

Rawfood nötbollar med tomatsås och avokadosås

Onsdag betyder rawfood. Jag var nyfiken på att göra något nytt, så jag googlade och hittade en del bloggar  från USA med massor av goda recept. Tillslut valde jag mellan två recept att experimentera med, men jag kunde inte välja – så jag gjorde båda såserna och nötbollar! Himmel så gott!

Att äta raw innebär att maten inte upphettas, vilket gör att den sägs behålla alla näringsämnen, vitaminer och mineraler. Smakerna blir intensivare och maten är vacker att titta på då det är så mycket färg.
image

Rawfood nötbollar med tomatsås & avokadosås:
– 1½ dl blötlagda nötter (cashew- & hasselnötter)
– 1 vitlöksklyfta
– 1 msk osaltat jordnötssmör
– 1 tsk tamari
– olivolja
– 1 tsk näringsjäst
– salt, peppar, kummin, koriander, gurkmeja, cayennepeppar
Blötlägg nötterna ett par timmar, eller över natten. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa till en smulig konsistens. Tillsätt olja tills du är nöjd. Smaka av. Forma till bollar.

– 1 tomat
– 4 soltorkade tomater
– 1 rödbeta
– 1 vitlöksklyfta
Skala rödbetan, skär allt i mindre bitar och lägg i mixern. Mixa till en krämig sås, smaka av.

– 1 avokado
– 1/3 gurka
– ½ selleristjälk
– en näve bladspenat
– färsk basilika
– ½ pressad citron
– salt och peppar
Skär i mindre bitar, skala gurkan och lägg allt i mixern. Mixa till en krämig sås, smaka av.

Servera detta tillsammans över en bädd av pasta gjord på 1 zucchini och 1 morot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *