Hoppa till innehåll

Bönburgare för hela familjen

Dessa bönburgare är en favorit hemma hos oss! Det tar en timme att göra dom, är inte särskilt svårt och barnen kan hjälpa till under tiden! Dessutom blir det matlåda till nästa dag! Såklart vill jag att fler ska kunna njuta av dessa burgare gjorda på kidneybönor och cashewnötter, så här kommer receptet!

Bönburgare för hela familjen:
– 500 gr kokta kidneybönor eller 2 tetror från affären
– 200 gr osaltade cashewnötter
– ½ burk tropical salsa
– 1 tsk sambal olek
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– ½ dl fryst persilja
– 1 dl havregryn mixade till mjöl
– salt och peppar
Hacka och stek löken + vitlöken mjuk i en stekpanna. Tillsätt kidneybönor, salsa och 100gr av cashewnötterna. Stäng av värmen. Lägg detta i mixern (i omgångar) och mixa till en smet. Häll upp i bunke och tillsätt sedan persilja och havrmjölet. Smaka av, tillsätt salt och peppar. Låt stå en stund och under tiden gör du basilikaguacamole till och sätter barnen i arbete med att skära salladen.
Forma till biffar, ca 8-10 st. Vänd dom i resterna av cashewnötterna som du mixat. Stek i rapsolja på medelvärme ett par minuter per sida.

Guacamole:
– 2 avokados
– 2 vitlöksklyftor
– en näve coctailtomater
– ½ kruka färsk basilika
– ½ pressad lime
– salt och peppar
Lägg alla ingredienser i en hög bunke, stavmixa. Smaka av och pressa i limen. Ställ kallt medan du steker burgarna.

Servera dessa burgare med sallad och gärna i ett pitabröd!
imageReceptet är inspirerat av Ica Buffé

1 kommentar till “Bönburgare för hela familjen”

  1. Pingback: Veckans matsedel v17 | Härliga Var Dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *