En dröm utom räckhåll och en kropp som behöver lagas

Idag var det dags – dagen jag längtat efter i många månader. En träningsträff på SATS för att bli godkänd att arbeta som instruktör. Jag hade förberett mig så bra jag kunde, passet satt, jag kände mig trygg, musiken var topp och självförtroendet på plats. Min oro inför dagen var inte min egen klass, utan huruvida min kropp skulle orka med träning i högt tempo från 10:30-14:30

Drömmen om att arbeta som instruktör och hålla i “Shape” blev inte sann – inte idag. Jag fick massor av positiv feedback och beröm för min tydliga och klara plats på scenen som instruktör, för musiken och för glädjen jag spred. Jag har allt som företaget står för, förutom en liten del… Min kropp och tekniken är inte med mig. Jag orkar inte hålla fullgod teknik, och som instruktör måste du göra det – för deltagarna gör som jag.

För att orka med dagen och döva min smärta hade jag ätit en långtidsverkande värktablett och smort in knä och axel med tigerbalsam. Galet. Jag tog beskedet med lite sorg – jag vill ju det här. Men inte till vilket pris som helst. Min kropp kommer först. Jag vet att allt har en mening, och min resa mot målet har varit lång, bestått av omvägar och en del motgångar som alla har utvecklat mig och lärt mig nytt.

Nu ska jag med hjälp av en naprapat få ordning på min obalanserade kropp, som kiropraktor och sjukgymnast (under drygt fem års tid) varken kunnat fixa eller förstått sig på. All smärta, allt tid, alla pengar och utebliven effekt av tiden jag lagt ner på min träning gör mig så frustrerad. Jag har trott att jag ska leva med smärta, att det är normalt att tappa saker jag håller i mina händer, att min högra kroppshalva smärtar i fot, knä, höft, axel ,armbåge och hand. När naprapaten på “Allt för hälsan” efter bara fem minuters undersökning talade om för mig vad orsaken till mina problem var och att han vill hjälpa mig brände tårarna och jag kände mig så tacksam. En person som förstår min kropp och vill hjälpa mig. Det kommer vara smärtsamt, det kommer ta tid, det kommer kräva pannben och att jag avstår från träning som hjärtat vill göra under ett tag. När jag får klartecken ska jag anlita en PT för att stärka upp mina svagheter – sen är det dags att söka jobb som instruktör igen – i maj 2015!
image

Allt har en mening! Drömmar blir till verklighet – om du följer din plan! Kanske blir det en annan väg än den jag tänkt – jag är nyfiken på vad livet har att erbjuda.

10 kommentarer till “En dröm utom räckhåll och en kropp som behöver lagas”

 1. Självklart ska du söka igen! Du har kommit så otroligt långt på vägen och du vet, precis som jag, att framgång inte kommer utan motgång. Låt din kropp läka och lyssna på människor som vill och kan hjälpa dig. Ta ett steg i taget och din dröm kommer att besannas. Det vet jag för att du förtjänar det.

  Kram <3

 2. Ge inte upp .. du är på så god väg.
  Vet själv hur kroppen ibland kan ställa till det. Har haft en axelskada i över femton år som kommer och går. Älskar själv att träna och har lite svårt att ibland sätta stopp och kände att nu måste jag ta det på allvar. Skaffade en PT för några månader sen dels fått mig att inse “hur” jag bäst ska träna upp axeln. Och kände efter bara några veckor att det blivit mycket bättre. Även varit på massage där jag blivit tejpad – även det kändes mycket bra. Så PT kan jag varmt rekommendera – det är en investering!
  Lycka till !! 🙂

  1. Tack Maria! Kroppen är fantastisk och den anpassar sig efter vad jag ger den för förutsättningar. Har trott jag gjort rätt, men hjälpen jag sökt och fått har varit fel. Nu vänder det och jag ser fram emot rehab och träning som gör mig starkare och i balans!

 3. Madeleine Camenius

  Vet du, det finns så många prestationsprinsessor som inte ens vågar prova av rädsla för nederlag, du gjorde det, och bara det är värt så mycket, du kommer igen när kroppen är hel!

  Och tack för att du delar med dig!

 4. Det är ju sådär, att först måste man spänna och dra bak en pilbåge för att den ska ha tid att hitta målet, sikta in och bli redo… sedan är det raka vägen FRAM som gäller. Du är grym, och snart är du instruktör. För braiga människor kommer dit de vill, och du är ju himla himla bra! Kram

 5. Pingback: Veckans boost | Härliga Var Dag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.