Veckans matsedel v47

Ni gillar att jag delar med mig av våra matsedlar hemma hos oss, så nu försöker jag möta er önskan om att även få ta del av några av recepten. Klicka på fliken uppe i menyraden för inspiration av våra matsedlar under 2014. Du kan även klicka på etiketten till höger veckans matsedel för att få en del av mina samlade recept som återkommer i våra matsedlar.

Varje söndag skriver vi en matsedel och inköpslista. barnen får önska/välja en maträtt var och vi planerar maten efter hur dagarna ser ut och hur mycket vi tid vi kan avsätta i köket. Vi äter vegetariskt med inslag av fisk 1-2 ggr/vecka. Maten ska vara god, mättande, snabblagad och räcka till 4 + 2 matlådor. Då får vi alltid bra mat till både lunch och middag och slipper laga mat två gånger om dagen på helgen till exempel.

Måndag: Ärtsoppa, grönsaksstavar, smörgås med ägg eller avokado/kesomos
Tisdag: Falafel med sötpotatis och fetaost, kokosmjölkkokt bulgur, sallad
Onsdag: Rawfood för mig, kycklingbullar med kokt potatis, brunsås och broccoli till barnen då vi har barnvakt
Torsdag: Vegetarisk Pasta Bolognese, avokadosalld
Fredag: Surprise! (våra efterlängtade gäster vill bjuda oss på mat!)
Lördag: Pestobakad lax med rostade rotfrukter, fetaostkräm
Söndag: Mustig böngryta med quinoa

Några av maträtterna kanske hamnar på bloggen under veckan, så håll utkik 😉

falafel

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.