Vegetariska alternativ på julbordet

I år är det min andra jul som vegetarian. Jag var lite orolig inför förra veckans julbord med min mans kollegor – men det var nog det bästa, iallafall godaste julbord jag varit på. Jag äter fortfarande fisk, mest för att det är lättare när man blir bjuden på mat hos andra, så det går att äta sig mätt utan att äta “kött”. Vad som däremot inte finns på de flesta julbord är bra med grönsaker och sallad. Därför har jag spanat på lite olika rätter att göra och ta med till vår familjs julbord – för att inspirera mina kära och för att kunna äta mig mätt på mer grönt än fisk!

– Grönkålssallad med russin, apelsin och valnötter
– Honungsrostad brysselkål med mandlar
– Griljerad kålrot
– Juliga mandel- & fetaostbollar
– Finska lådor: morot + kålrot

Vad har du för grön favorit på julbordet?

4 kommentarer till “Vegetariska alternativ på julbordet”

  1. Givet på vårt julbord är min systers apelsinsallad. SÅ enkel, fräsch och god! I salladen har vi rödkål, apelsin, blodapelsin, grape, mangold, granatäpple och detta toppas med honung och balsamvinäger. Testa! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.