Hoppa till innehåll

Rawfood tårta – Gott som gör gott

Igår njöt vi av en himmelskt god rawfood tårta till dessert. Letade bland mina inspiratörer, sparade recept och hade en bild av vad jag ville göra. Resultatet blev galet gott! Den var (om möjligt) ännu godare idag!

Rawfood tårta:
Botten:
– 200gr hasselnötter
– 15 st färska dadlar
– 1 msk vatten
Mixa nötterna, tillsätt dadlarna och mixa lite till. Om det behövs, tillsätt vatten och mixa lite till.
Klä in botten av en stor springform med plastfolie, kanterna med bakplåtspapper.
Häll i nötsmeten och tryck ut den i formen.

Fyllningen:
– 5 ekologiska avokado (mogna)
1 3/4 dl raw kakao (om du vill göra raw)
1/2 dl kokosfett
– 1 dl agavesirap
– 1 tsk vaniljpulver
Smält kokosfettet, dela på avokados och lägg alla ingredienser i mixern. Kör slätt och smaka av.

Topping:
– 1 pkt frysta jordgubbar
– 2 tsk chiafrön
Lägg jordgubbarna i kastrull och tina de långsamt. Rör om och mosa med gaffel. Häll upp i bunke och stavmixa slätt. Tillsätt chiafrön och ställ kallt.

Häll ut fyllningen över botten, jämna till och avsluta med toppingen. Om du vill, dekorera med pecannötter. Ställ kallt, minst över natten.

image

N J U T av denna mättande och supergoda tårta! Vi åt den även till morgonens frukost 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *