Saffrans- & mangosmoothie med ingefära

Kategorier Frukost, Recept, Smoothie

Jag gör ofta illgröna smoothies. Iochförsig med olika grönsaker, frukter och bär – men de blir liksom alltid gröna. Det är en utmaning för mig att göra smoothies i andra färger och som är vackra (läs inte bruna 😉 ) När jag fick tips om att göra en smoothie med saffran i blev jag inspirerad och började fundera över vad som skulle bli gott. Resultatet blev en vacker solgul smoothie som smakade galet gott!

Har du också kvar saffran från julens bak, eller är sugen på att göra en gul smoothie kommer här ett recept!
Saffrans- & mangosmoothie med ingefära:
– 1 fryst banan
– 1 dl fryst mango
– 1 clementin
– 1 cm ingefära
– 1/3 påse saffran
– 1 dl turkisk yogurt
– vatten att spä med
Låt banan och mango ligga i rumstemperatur en stund. Skala och klyfta clementinen. Lägg alla ingredienser i en blender och spä med vatten under tiden. Låt gå tills allt är mixat ordentligt. Smaka av. Är du för en sötare smak kan du tillsätta en dadel eller honung.
image

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.