Gratäng på linser, kokosnöt och getost

Kategorier Paj/gratäng, Recept

Jag är kär i vår nya kokbok Härligt Hälsosam! Den innehåller en massa vegetariska recept som bygger på inspirerande fakta om hur balans mellan basiska och syrabildande livsmedel kan ge en hälsosammare livsstil. Vi har testat några recept och jag vill gärna dela med mig av denna gratäng på linser till er.

Då boken är skriven av en engelsk nutritionist och kock är recepten översatta lite annorlunda än jag är van, med måttangivleser i gram tex. Eller ingredienser som inte är lika lätta att få tag i här i Sverige. Men det gör ingenting – det är bara att lägga till, ta bort och våga experimentera utifrån recepten – att laga mat ska vara lustfyllt!

Gratäng på linser, kokosnöt och getost:
– 250gr belugalinser/små linser/gröna linser
– 400gr butternut pumpa
– ½ zucchini
– 2 vitlöksklyftor
– ½ pkt kokosmjölk (Garants)
– 1 pkt getost
– fryst persilja
Koka linserna al dente, enligt förpackningen. Låt de rinna av och ställ åt sidan. Skala och tärna pumpan i munsbitar, lägg på plåt och ringla över olja. Ställ i ugnen på 170gr tills de nästan är helt klara (ca 15min). Under tiden bryner du vitlöken i olja, rör ner linserna och zucchinin som du skurit i halvmånar. Häll över lite kokosmjölk och låt sjuda ihop ca 5 min. Blanda ner pumpan och resten av kokosmjölken, smaka av med salt o peppar. Häll upp i vacker gratängsform och strö över persilja och getosten. Låt stå i ugnen tills osten smält, 10-15min.
Servera med en god sallad, gärna groddar, skott, krasse och lite nötter/frön.
image

2 kommentarer till ”Gratäng på linser, kokosnöt och getost

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.