När kroppen svarar och längtan kommer!

I november hittade jag äntligen rätt! En naprapat som förstod min kropp och mina problem, vad som orsakar och hur jag ska bli bra igen! Jag har inte tränat kontinuerligt sen i september, för att jag inte känt mig helt ok i kroppen. Undantaget var inför träningsträffen i början av november, som jag inte gick igenom pga av min obalanserade kropp.

Längtan och suget efter att träna kan jag inte påstå har funnits heller… Men Jonas har gett mig olika rehabövingar att göra, som jag varit ganska bra på att göra hemma/på jobbet flera gånger i veckan. En del av övningarna har orsakat tårar, ilska, ångest och jag-skiter-i-det-här-det-är-omöjligt… Jag har vilat från dom övningarna och “glömt bort” att rehaba (superdumt – för jag behöver ju göra de där svåra övningarna!), men nu har jag gjort vad jag ska, 4 dagar i veckan och är inne på min tredje vecka med planerad och utförd träning.

W O W vad kroppen svarar fint! Mina axlar är på plats, jag börjar hitta kontakten med mina skulderblad och har fått en sjujäkla greppstyrka! Jag har utmanat mig själv och idag lyckades jag med att hänga i 6 x 30 sek – helt utan stöd för fötterna, vilket varit en omöjlighet innan. Stor high five på den!

Mina rehabövningar tar ca 30 min att göra och ger skön träningsvärk i armar, axlar och lats! Jag har äntligen fått klartecken att träna annat än min rehab – med den enda hållhaken att lyssna på kroppen och låta den visa vägen. Så jag lyssnar på kroppen och utmanar den med Sh´Bam, Spinning och några trevande försök i gymmet med bålstabiliserande pass + benpass för att stabilisera höfter och stärka sätet!
image

Lyckan över att känna endorfinerna rusa i kroppen, svetten rinna i ansiktet, ett leende från öra till öra och vara totalt fokuserad är TOTAL! Välkommen tillbaka valkar i händerna, träningsvärk och ömmande kropp! Yeajj – kroppen är fantastisk! Nu ska vi tillsammans jobba för att hitta tillbaka till formen, vara smärtfri och orka med en vardag med barn, veckohandling och jobb!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.