Mata din hud!

Kategorier Event

I veckan var jag på en fantastiskt inspirerande ambassdörskväll hos Weleda! Emma Bergqvist guidade oss igenom skillnaden mellan konventionell, kemisk hudvård (som ibland även utger sig för att vara organic) och ekologisk, organisk hudvård. Jag har lyssnat till Emma tidigare i Vevves podcasts och har sen dess tänkt på vad jag matar min hud med. Jag älskar att lyssna till människor som brinner för sin sak, har kunskap och vill inspirera andra – Emma är en sån person som man inte kan sluta lyssna till! Hon strålar!

Huden är kroppens största organ, och vi borde ta lika bra hand om den och tänka efter vad vi matar den med som vi är med vi äter och ger oss själva för energi. Kroppen är fantastisk, ni vet. Weledas produkter är helt rena, i genomsnitt till 78% ekologiska (100% är omöjligt då vatten inte är en ekologisk produkt). Företaget tar även ansvar för att de bönder som odlar deras blommor, växter, frukter, träd får ett gott liv. Tex har de byggt förskolor, säkrat för att bönderna ska få bra inkomst och lärt dom om hur man odlar ekologiskt och hållbart.

Vi var 30 nyfikna tjejer som bjöds på ekologiskt fika från Kalf & Hansen: vegetariska wraps, kokos- & citron rawbollar, en skönt grön smoothie och juice från Saltå Kvarn. Tanken med ambassadörsprogrammet är att hjälpa Weleda att sprida kunskap om hur de produkter vi använder flera gånger dagligen på vår hud påverkar oss, och att vi genom aktiva val kan se till att mata vår hud med (ätbara) ingredienser, som stärker huden inifrån och ut!
image

Jag åkte hem med en go känsla i kroppen och att jag genast måste rensa ut i våra badrum. Det visade sig vara bättre än jag trodde. De produkter som slängdes och fick åka till sopsorteringen var sånt jag fått i goodiebags och själv inte skulle ha köpt.
image

Är du nyfiken på vad du ska akta dig för i dina produkter så är tex mineralolja, parabener, carbomer och sodium sånt vi inte vill ha. Vill du vara säker på att du matar din hud med schyssta grejer så väljer du såklart Weleda!

Vill du också vara en del av ambassadörsprogrammet – kolla in deras hemsida.

2 kommentarer till ”Mata din hud!

 1. Jag använder faktiskt bara ren 100 % ekologisk mandelolja och grapeseedolja som hudvårdsprodukter! =)
  Funkar jättebra (för min hy) och jag vet att det endast är EN ingrediens dessutom!!

  1. Hej Linn!
   Spännande att bara använda två produkter – rena livsmedel – till sin hudvård! Jag gillar dock tanken med att blanda olika växter, blommor och eteriska oljor för att få en lyxig känsla men även för att få ta del av deras olika egenskaper på min hud!
   Var hittar man grapeseedolja nånstans?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.