Tomat- & basilikasås

Jag älskar sås med tomat som bas – för smaken, färgen och att det går att variera smakmässigt. Denna tomat – & basilikasås passar perfekt att ha både till vegetariska alternativ eller till tex lax och kycklingfilé om man så vill. En maträtt vi inte gör alltför ofta, (då jag inte gillar helfabrikat – oavsett vegetariskt eller ej) men som är väldigt god och som det blir matlådor av för ett par dagar!

Tomat- & basilikasås:
– 1 gul lök
– 2-3 vitlöksklyftor
– 1 selleristjälk
– 2 frp eko krossade tomater
– 2 msk tomatpuré
– buljong, salt, peppar
– fryst eller färsk basilika
Hacka och stek lök, vitlök och selleri mjuk i olja. Häll i de krossade tomaterna, kanske en skvätt vatten. Låt detta puttra ihop. Stavmixa sedan slätt och smaka av med tomatpuré och kryddor. Låt småputtra lite till innan du lägger i Quornfilé, lax eller kyckling.
quornfile i tomat- & basilikasås

Vi serverade med stekt vitkål till de vuxna och bönpasta till barnen, plus en stor sallad. Gott!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.