Siciliansk bönsoppa med parmesanchips

Kategorier Recept, Soppa/Gryta0 kommentarer

Soppa – så enkelt att göra, mättar bra med fina ingredienser och smakar ännu bättre ju längre den får stå. Precis så är den här Sicilianska bönsoppan! Bara att skära upp, lägga i kastrullen och göra annat under tiden, som att mysa i soffan med barnen eller be dom hjälpa till med parmesanchipsen!
image

Siciliansk bönsoppa:
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 stor el. 2 små eko morötter
– 1 zucchini
– 1 fänkålsstånd
– 2 burkar hela tomater
– 1 burk vita bönor eller 300 gr färdigkokta
– 1 dl pasta
– 8 dl buljong
– 1 tsk timjan
– 1 msk fryst basilika
– salt o peppar
Skär löken i bitar och mixa den. Stek mjuk i svag värme i lite olja i en kastrull. Under tiden skär du morot, zucchini och fänkål i lagom stora munsbitar. Lägg grönsakerna i kastrullen och låt fräsa med en stund. Häll på buljongen och låt koka upp (jag kokar alltid upp i vattenkokaren – går snabbt) tillsätt sedan de krossade tomaterna och låt soppan sjuda tills tomaterna spricker och grönsakerna är mjuka, ca 10 min. Tillsätt då pastan och låt det sjuda så länge som pastan behöver, ha i bönorna och smaka av med timjan, basilika, salt peppar.

Parmensachips:
Riv en stor bit parmesan fint på rivjärnet. Lägg bakplåtspapper på en plåt, och använd en pepparkaksform eller liknande och fyll till hälften med ost. Gör en hel plåt, eller 2 per person. Grädda i ugnen på 250gr tills de har fått fin färg och är frasiga. Servera tillsammans med soppan och njut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.