Hoppa till innehåll

Tonfiskburgare med sweetchilisås

Dessa burgare är såå enkla att göra, smakar himmelskt och blir som de flesta burgare/biffar godare dagen efter. Har du tid så blandar du ihop smeten på morgonen och låter den stå med folie över i kylen under dagen.

image

Tonfiskburgare, 4 personer:
– 4 burkar tonfisk i vatten
– 2 pressade vitlöksklyftor
– 2 msk sweet chili
– 1/2 tsk sambal olek
– 2 eko ägg
– 1 msk fiberhusk
– en nypa salt
– 1 tsk mangocurry
– 1/2 tsk ingefära (krydda)
– olivolja
Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå. Under tiden blandar du ihop såsen, kokar tex kokosmjölkkokt bulgur till och skär upp en god avokadosallad. Forma smeten med fuktiga händer till åtta burgare som du steker på medelvärme i lite olivolja, ett par minuter per sida.

Sweetchilisås:
– 2 msk sweetchili
– 1 dl turkisk togurt
– 1 pressad vitlöksklyfta
– 1 krm sambal olek
– lite curry, salt o peppar
Blanda ihop allt och ställ kallt.

Recept på kokosmjölkkokt bulgur hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *