Hoppa till innehåll

Franska fiskbiffar med sötpotatismos

Denna maträtt är en favorit! Vi har gjort den i många år och håller fast vid receptet, kanske olika smaksättning med örter beroende på vad vi har hemma. Tillbehör är alltid aioli, ärtor och något mos (tex broccoli- & blomkålsmos, broccoli- & potatismos). Det går snabbt att göra denna maträtt och hela familjen slukar den i ett nafs! Idag var barnens reaktion: Jaaa, jag älskar den här maten!! när de kände matoset från köket.
franska fiskbiffar

Franska fiskbiffar, 4 port:
– 600gr blandad fisk, lax och sej
– 1/2 dl grädde
– 2 msk potatismjöl
– 1 dl fryst örter (basilika, gräslök, persilja eller färdig provencale)
– lite salt och peppar
Tina fisken (under dagen), skär den i mindre bitar och lägg sedan i mixern. Lägg över i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Låt stå medan du gör aioli, mos och ärtor. Skeda upp smet och lägg i en stekpanna med smör, forma till biffar och stek ett par minuter per sida.

Sötpotatismos:
– 3 sötpotatisar
– kokosolja
– kokosmjölk
– salt, peppar
Skala och skär potatisen i mindre bitar, lägg i kastrull och täck precis med vatten. Koka upp och sjud till bitarna är mjuka. Häll av vattnet, mixa/vispa till mos och smaka av.

Aioli:
– 1 eko ägg
– 1 tsk senap
– 1 tsk vitvinsvinäger
– 1 klyfta vitlök
– basilkablad
– 1 dl olivolja
Lägg alla ingredienser utom oljan i en hög mixerbunke. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan i en jämn stråle tills det blir tjockt. Smaka av med salt och peppar, kanske citron!

4 kommentarer till “Franska fiskbiffar med sötpotatismos”

  1. Pingback: Veckans matsedel v8 | Härliga Var Dag

  2. Pingback: Veckans matsedel v 3 - Härliga Var Dag -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *