Paprika- & tomatsoppa med bönor och fetaost

Kategorier Recept, Soppa/Gryta

Soppa! Älskade soppa! Denna soppa lektes fram i köket, med inspiration att göra en söt och röd soppa på paprika. Resultatet – en snabblagad soppa som blev väldigt bra. Den behöver någon typ av proteinkälla, och vi valde såklart bönor. Lite extra protein och fett adderades med att smula över fetaost, och pumpakärnor. Slurpfilibaba 🙂

Paprika- & tomatsoppa med bönor och fetaost:
– 1 röd lök
– 2 vitlöksklyftor
– 3 stora röda paprikor
– 1 tetra krossade tomater
– 3 dl buljong
– 1 msk torkad oregano
– 300 gr eller en burk konserverade kidneybönor (eller andra – smaksak)
– ½ paket fetaost
– pumpakärnor
Skala och hacka lök. Lägg i kastrull och stek mjuk på medelvärme. Tvätta och skär paprikan i mindre bitar, kär i mixern och häll i kastrullen. Häll över tomaterna, buljongen och oregano. Låt småputtra 10 min. Kör soppan slät med stavmixer och smaka av. Häll i bönorna och låt de bli varma. Servera och smula över fetaost och toppa med pumpakärnor. N J U T!

paprila och tomatsoppa

2 kommentarer till ”Paprika- & tomatsoppa med bönor och fetaost

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.