Byter ut all möjlig plast

Vi har börjat byta ut en del plast mot bättre och mer hållbara produkter här hemma. Ett första steg var ansikts-, hår- och hudvårdsprodukter. I små steg har vi köpt hem hållbara och ekologiska alternativ när de konventionella tagit slut (förutom en rejäl storstädning av ansikts- & hudvårdprodukter som gjordes i januari, då en stor kasse åkte till ÅVC) Här kan du läsa mer om mina tankar att mata sin hud!

Senast att bytas ut var matlådorna i plast! Istället har vi nu två matlådor i porslin att ha med till jobbet! Lite tyngre att bära på, men vi slipper få i oss plast och kan värma maten direkt i matlådan – om en vill! Jag hittade våra på Clas Ohlson – 59:- för den mindre på 0,7L och 69:- för den större på 0,9L Locken är i BPA-fri plast och kommer inte i kontakt med maten, så det känns helt ok! Ett tips är att spara sina tomma glasburkar med sylt, oliver, pesto mm för att ha såser, soppor, chiapudding eller sallad i!
image

I köket har vi sedan länge bytt ut redskapen i plast till trä, och nästa steg är att byta ut våra skärbrädor och besticklådorna. Måste bara ta oss till den stora möbelbutiken och trängas 🙂

Vi har även bytt ut städmaterial till miljövänliga sådana när de gamla tagit slut. Snart är även tvättmedlet slut och vi tittar på olika alternativ att köpa hem. Har du något bra tips så dela gärna med dig!

 

2 kommentarer till “Byter ut all möjlig plast”

 1. Tvättnötter och tvålflingor blir bra tvättmedel. Tvålflingorna fungerar även i diskmaskinen. Finns på Bodystore. Annars har jag använt Sonetts, det är rätt mycket kemikalier i de såkallade naturliga varumärkena också så man får läsa innehåll där med och söka igenom ingredienserna på EWGs Skindeep.

  Green washing ball är bra också så kan man halvera tvättmedelsmängden: http://rapsodine.se/sv/product/187/green-washing-ball-flackvack
  Det är trist att den är i plast bara.

  1. Tusen tack Madeleine!! Bra tips du har!
   Har kikat på Sonett, lite klurigt att beställa/köpa bara. Tvättnötter har jag suktat efter ett tag, och tvålflingor behöver jag läsa på mer om!
   Tack – igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.