Lins- & quinoaröra – en snabblagad middag som gav en explosion av smaker i munnen! Lätt att göra mycket av och ha i kylen ett par dagar som tillbehör till andra maträtter. Den går lika bra att varm som kall och passar bra till sommarens picknickar. Vi valde att servera den tillsammans med favoriten halloumi!
Denna rätt uppskattas av alla i familjen och smakerna lyfter varandra särskilt bra när man kokar quinoan med buljong.
Lins- & quinoaröra med halloumi:
– 3 dl okokt quinoa tricolore
– 1 msk buljong (hey! Bombay!)
– 2 dl okokta gröna linser
– 1 gul lök
– 3 stora grovt rivna morötter
– 1 broccolistånd
Koka linserna enligt anvisning, ställ åt sidan. Koka quinoan i en stor kastrull enligt anvisning med 1 msk buljong. Hacka löken och skär broccolin i buketter, även stammen/stjälken som du skivar tunt. Skala och riv morötterna grovt. När det är fem minuter av koktiden lägger du i lök och morötter. När det är tre minuter kvar lägger du broccolin på toppen. Då den ångkokas. Vänd ner linserna och rör om.
Servera med nystekt halloumi och en ärtpesto plus en stor sallad.
Till nästa dag kan man ta med resterna och servera dom tillsammans med wrapbröd, eller äta direkt ur matlådan – vilket som är lika gott!
Receptet är inspirerat av boken “Råsmart familj”
Pingback: Veckans matsedel v10 | Härliga Var Dag
Åh det här receptet är precis vad jag behöver!! Tack tack 🙂
Hoppas att det ska smaka! Väldigt gott och enkelt! Om man utesluter osten blir det en helt basisk maträtt, men varför skulle man vilja ta bort den? 😉
Kram
Pingback: Veckans matsedel v18 | Härliga Var Dag
Pingback: Gott i repris - Härliga Var Dag -