Rawbollar med nötter, banan och apelsin

Kategorier Efterrätter/desserter/gotte, Recept

Jag älskar att experimentera i köket och göra olika rawbollar/energibollar med nötter, frön och dadlar som bas. När jag såg ett spännande recept på instagram där man använt banan ville jag genast testa ett eget recept. Resultatet – väldigt goda bollar som gick åt i ett nafs. Eftersom det är banan i behövs inte så mycket dadlar eller agavesirap, men det är ju en smaksak såklart.
image

Rawbollar med nötter, banan och apelsin:
– 1 dl valnötter
– 1 dl hasselnötter
– 2 dl mandelmjöl
– 1 dl solroskärnor
– 1 eko banan
– 6 dadlar
– 1 tsk vaniljpulver
– 1/2 dl raw kakao
– 1 msk carob
– 1 tsk agavesirap
– juicen av en pressad apelsin
Lägg allt i mixern och kör till en smet. Ställ kallt en stund och rulla sedan med fuktade händer till bollar. Rulla dom i kokosflingor, hampafrön eller annat du gillar.

1 kommentar till ”Rawbollar med nötter, banan och apelsin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.