Plastbantar stegvis

Kategorier Tips

Att göra små förändringar stegvis tycker jag är mest hållbart. Av många anledningar! För att låta hjärnan och beteendet hinna med, för plånboken och för miljön – i varje fall när det gäller att plastbanta i hemmet. Vi har valt att använda upp de produkter vi har kvar (förutom till huden – det slängdes på ÅVC), för att det känns mest hållbart med tanke på miljön. Att kasta tvätt-, disk- och städmedel tycker jag är slöseri på resurser.

Ansiktsprodukter och mensskydd har jag bytt ut sen ett halvår, tandkräm och duschkräm samt matlådor de senaste månaderna, shampoo/balsam för två år sen och nu var det dags för kroppsvård, tvätt- & diskmedel samt vattenkokare. Weleda och Dr Hauschka är mitt val till ansikte & kropp och smink, Sonett till disk- och tvätt.
image

Jag gjorde en beställning hos jordklok.se i onsdags och hade mina produkter på torsdagen. Snabb service, bra pris och shyssta produkter!! Det ska bli spännande att börja använda allt! Med beställningen la jag även en eko mascara till mig och duschkräm till träningsväskan till mannen min. Häromdagen köpte jag hem en ny vattenkokare i borstat stål då jag inte vill dricka “plastvatten” varje dag.
image

Planen är att byta ut besticklådor och skärbrädor nästa månad, och såklart att börja vara mer noggrann vid inköp av kläder. Under etiketten plastbanta kan du läsa mer om vår resa att byta ut plast mot bättre alternativ!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.