Påsktårta – Gott som gör Gott

Kategorier Efterrätter/desserter/gotte, Recept

Till påsk tänker njuta av en knallgul raw tårta! Är inte så mycket för att äta marsipan eller annat påskgodis, men en tårta gjord på ingredienser som gör kroppen gott slinker alltid ner. Med inspiration och utgångspunkt från tårtor jag redan gjort, omvandlade jag en röd tårta till en knallgul vacker och god tårta! Utan nötter, socker, mjöl och mjölk. En tårta som alla gillar och kan äta.

Botten:
– 100 gr solrosfrön
– 100 gr pumpafrön
– 12 färska dadlar
– 1 msk vatten
Mixa frön, tillsätt dadlarna och mixa lite till. Om det behövs, tillsätt vatten och mixa lite till.
Klä in botten av en stor springform med plastfolie, kanterna med bakplåtspapper.
Häll i smeten och tryck ut i formen. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllningen:
– 3 ekologiska avokado (mogna)
– 1 ekologisk banan (väl mogen)
– 3 msk raw kakao (om du vill göra raw)
– 1 msk carob
– 1/2 dl kokosfett
– 2 msk  agavesirap
– 1 tsk vaniljpulver
Smält kokosfettet, dela på avokades och banan, lägg alla ingredienser i mixern. Kör slätt och smaka av. Smeta ut fyllningen över botten, ställ i frysen igen.
Toppingen:
– 2 dl fryst mango – tinad en stund
– 2 msk chiafrön
– 2 passionsfrukter
Mixa mangon slät och tillsätt passionsfrukt och chiafrön. Låt stå och svälla en liten stund. Häll över fyllningen och bred ut. Ställ in i frysen, helst över natten så att smakerna sätter sig. Ta ut tårtan ur frysen och låt stå ett par timmar i rumstemperatur innan du serverar.

Påsktårta - gott som gör gottGlad Påsk önskar jag dig!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.