Snart är det dags för Mamatummy Day 25/4

Om mindre än två veckor är det dags att uppmärksamma kvinnor och kvinnors magar! Lördagen 25/4 kommer detta event äga rum på tre platser i Sverige: Rålambshovsparken i Stockholm, Stora Tomegatan i Lund och på B-room i Växjö.

“Varje år riskerar över 40 000 kvinnor i Sverige, att få bestående problem efter graviditet och förlossning. Problemen negligeras idag av vården och klassas oftast som skönhetsbesvär. Besvären vi pratar om är diastasis recti, eller separerade magmuskler som det kallas för i dagligt tal.”
En diastas uppkommer när bukhinnan och magens muskler töjs ut och de raka bukmusklerna delar på sig under graviditeten för att ge plats till det växande barnet. Detta är helt naturligt. Efter förlossningen fortsatter bukhinnan vara uttöjd och magens muskler hänger som ett trött gummiband. Kvinnan har i detta läge svårt att hitta kontrollen och aktiviteten i magmusklerna igen. Mamatummy Day, 25/4, vill uppmärksamma dessa problem. Många kvinnor upplever att de är väl informerade och blir väl undersökta under graviditeten men efter förlossningen lämnas de att klara sig på egen hand. Okunskapen hos vårdgivare och tränare är stor om hur man kan aktivera kroppen för att stimulera läkning. Med professionell hjälp och rätt träning av de djupa magmusklerna kan de flesta återfå betydligt bättre bälstabilitet och bli mycket bättre. Många blir helt besvärsfria!

Katarina Woxnerud är det som ordnar detta för andra gången, hon som ligger bakom den fantastiska appen Mammamage! Jag håller för fullt på med att jobba med övningarna i appen för att få rätsida på min ansträngninsinkontinens, jag lever med efter mina två graviditeter! Att hitta den inre korsetten och bäckenbottenmuskulaturen har tagit mig tid.

Jag kommer finnas på plats i Rålambshovsparken för att visa och prata om Helhetshälsas Mamma-barn produkter, vilka är samarbetspartner med Mammamage! Ses vi där!?

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.