På begäran kommer ett underbart recept på pannkakor jag gjorde häromdagen. Inspirationen hittade jag hos fina Emma. Jag la till lite ingredienser och smaksatte mina pannkakor med kakao, carob och maca – superpannkako!
Hirs är ett sädesslag fritt från gluten, rikt på mineraler och protein.
Carob kommer från frukten på Johannesbrödsträdet. Det är rikt på en massa olika vitaminer och mineraler, samt har hög andel fibrer och lite fett (1% jämfört med kakao på 50%). Smaken är söt och påminner om kola, carob gifter sig väldigt bra med kakao!
Maca kommer från en rot, vilken även kallas för Perus Ginseng. Den är rik på mineraler och innehåller alla essentiella aminosyror. Maca är bra vid träning eller stress då den ger ökad fysisk uthållighet.
Banan- & hirspannkakor med kakao:
1 eko banan
1/2 dl hirsflingor
en skvätt kokosmjölk
2 eko ägg
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk (Helhetshälsa)
1 msk kakao
1 tsk carob
1 tsk maca
1 nypa salt
Mixa ihop alla ingredienser, rör sist ner bakpulver. Ställ åt sidan och låt svälla ett par minuter. Stek sedan på medelhög värme i kokosolja. Servera genast, med sås på vispad kokosmjölk och jordnötssmör, ljumna blåbär och hallon!
Så roligt att du använde mitt recept som inspiration! Tack för länken 🙂 Hoppas du får en fantastisk fredag fina Linda! Stor kram
Tack själv <3
Du är en av mina inspiratörer i köket och jag vet att dina recept inte gör mig besviken!
Kram
Lagade dessa ikväll, smakade jättebra! Till och med Ida tog sig några tuggor 🙂
Vad roligt!! Passar perfekt för en IBS-mage!
Jag tyckte de var supergoda, mättande och lätta att göra!
Trevlig helg!
Ska testa dessa någon dag, låter hur goda som helst!
Ja gör det! Hoppas det smakar!
åh så gott det ser ut!! 🙂
Det var slurpfilibaba 😉 Mättande och väldigt goda!