Hoppa till innehåll

Nötfri rawtårta – Vi skapar hälsa

Idag kom Bodystores nya magasin i min brevlåda. Ett magasin fyllt med spännande och bra tips, recept att testa och såklart produktinformation! På sista sidan finns jag med, och denna fantastiska rawtårta jag bakade i februari till min kollega på hennes födelsedag. Den är gjord på vad naturen erbjuder, och fri från nötter, socker och mjöl. Kolla  #viskaparhälsa på Instagram för mer inspiration.

nötfri rawtårta

Nötfri rawtårta
Botten:

– 200gr solros & pumpafrön
– 12 st färska dadlar
– 1 msk vatten
Mixa frön, tillsätt dadlarna och mixa lite till. Om det behövs, tillsätt vatten och mixa lite till.
Klä in botten av en stor springform med plastfolie, kanterna med bakplåtspapper.
Häll i och tryck ut smeten i formen.

Fyllningen:
– 3 ekologiska avokado (mogna)
– 1 ekologisk banan (mogen)
1 3/4 dl raw kakao (om du vill göra raw)
1/2 dl kokosfett
– 1 dl agavesirap
– 1 tsk vaniljpulver
Smält kokosfettet, dela på avokados och banan, lägg alla ingredienser i mixern. Kör slätt och smaka av.

Topping:
– 1 pkt frysta hallon
– 1 msk chiafrön
Lägg hallonen i kastrull och tina långsamt. Häll upp i bunke och stavmixa slätt. Tillsätt chiafrön och ställ kallt en stund.

Häll ut fyllningen över botten, jämna till och avsluta med toppingen. Ställ kallt, minst över natten. Låt stå en liten stund innan du serverar! N J U T!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *