Med Helhetshälsa på MamaTummy Day

Idag uppmärksammas alla mammamagar runt om i landet – det är MamaTummy Day! Katarina Woxnerud är det som anordnar denna viktiga dag för kvinnor och kvinnokroppen som förändras efter en graviditet och förlossning. Hon utbildar och certifierar mammamagetränare, har skapat appen Mammamage (för iTunes och Andorid) och vill ge rätt information till oss kvinnor så att vi kan bli starka i vår core och återta kontrollen över våra kroppar och dess funktion!

Mamatummy Day handlar inte om utseende eller prestige – helt tvärtom. Det handlar om att släppa garden och visa hur olika våra magar ser ut, att vi är många med problem vilka vi inte ska behöva leva med! Det finns fantastisk hjälp att få. Jag är varm i hjärtat av att jag fått komma kvinnor nära idag, som bjuder på sin kunskap och vill dela med sig, som bryr sig om och vill att vi ska slippa leva med besvär.

I Stockholm anordnade Katarina ett event tillsammns med ett stort gäng certifierade mammamagetränare, Fia från Sensi Femme och mig som ambassadör för Helhetshälsa. Jag bjöd alla besökande på smoothies boostade med kosttillskott från Helhetshälsa och pratade om deras fantastiska produkter och särskilt de som riktar sig till gravida, ammande och även barn.

image

Jag har fått kramats med goa tjejer, skratta och lära mig mer om magen! Jag fick min mammamage undersökt idag, sex år sen min yngsta föddes. Länge har jag misstänkt att jag kanske har en diastas (delade bukmuskler) och vet att min kontroll över bäckenbotten inte är så bra. Idag fick jag det bekräftat, genom att vara öppen med mina problem har jag mött förståelse, fått massor av stöd och kommer få den hjälp jag behöver för att slippa dom!

Visa ditt stöd genom att ta en bild på din fantastiska mage som kan bära ett (eller fler) barn, tar hand om det du äter, ser till att du är i balans! Använd #mamatummyday eller #mammamage

image

#kroppenärfantastisk

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.