Veckans matsedel v19

Kategorier Recept, Vegetariskt - biffar0 kommentarer

En spännande vecka väntar på många sätt, och jag kommer dra lasset själv hemma under veckoslutet då mannen min ska på konferens med jobbet. Jag har inspirerats av Sallys bok “Skippa nudlarna, snabb, billig och nyttig mat” och kommer laga några modifierade rätter ur den! Perfekt med snabb mat, som kan anpassas och som kommer räcka för lunch åt oss.

Jag får en del frågor om barnen äter samma som jag/oss vuxna – JA det gör dom! Har alltid gjort och jag kommer inte ställa mig för att göra olika maträtter i köket, av en mängd orsaker. De äter sig alltid mätta, pillar bort ingredienser de inte är så förtjusta i och älskar att äta grönsaker. Sen är inte all mat jättegod första gången vi testar, men vi ger den oftast en chans till och kryddar annorlunda eller förändrar på annat sätt. Barnen får vara med och påverka veckans matsedel och välja en rätt var. Denna vecka har falafel och gryta med majs i önskats 🙂

Måndag: Rotfruktssoppa med tapenade
Tisdag: Kikärtsbiffar, morotstzatziki, sallad
Onsdag: Vegetarisk kålpudding
Torsdag: Quornfilé i tomatsås, pasta, sallad
Fredag: Lins- & bulgurgryta, fetaostkräm, sallad
Lördag: Torsk med tomattäcke och broccoli, pressad potatis
Söndag: Morotspaj med timjan på kikärtsbotten

Quornfilé i tomatsås

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.