Raw smulpaj med jordgubbar

På Instagram hittade jag ett smarrigt recept jag var tvungen att testa. Det var en raw smulpaj, utan nötter. Att baka raw brukar annars innebära att det är nötter som huvudingrediens. Pajen blev väldigt god och hela familjen slukade den glatt med vispad kokosgrädde till!
image

En paj som är full av näring, fina ingredienser som gör dig gott och smakar gott! Den är enkel att göra och lätt att anpassa efter vad man har hemma! Jag utgick från Jennys recept och la till lite ingredienser. Nästa gång ska jag även ha i pressad lime i smultäcket och kanske lite skivad rabarber ihop med jordgubbarna!

Raw smulpaj:
Botten
– 1½ dl solrosfrön
– 0.75 dl havregryn
– 4 urkärnade dadlar
– 1 msk smält kokosolja
– 1 tsk agavesirap
– ½ tsk vaniljpulver
– 1 tsk kanel
– 1 msk vatten
Lägg allt i mixern och kör till en smet. Tryck ut i en mindre pajform och ställ i frysen.
– ½ L skivade jordgubbar
Lägg i pajformen.
Smultäcke:
– 1 dl solrosfrön
– 1 dl kokosflingor
– 2 msk vatten
– 1 msk smält kokosolja
– ½ tsk kardemumma
Lägg allt i mixern och kör till smulor. Häll över jordgubbarna och ställ i kylen en stund.

image

Servera med vispad kokosgrädde – N J U T!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.