Nya ärr att bära

Igår hände det, som man inte vill ska hända. Olyckan var framme och vår yngsta fick ännu ett nytt ärr att bära. Under hans snart sex år har vi varit på akuten några gånger för mycket: limmat bakhuvud, sytt under ögat, klämda fingrar och nu tre nya stygn i hårfästet.

Vi hade en mysig eftermiddag i vardagsrummet, spelade spel på datorn och skrattade. Plötsligt glider Elias in i bordskanten från soffan och jag hör smällen, ser hur han tar sig för pannan – skriker och sen ser jag blodet. Ensam hemma med killarna och en uppriven storebror som har svårt för blod, behåller jag lugnet och kan agera. Ringer 112 som är fantastiska i telefonen, trycker hårt mot hans sår – känner blodet pulsera i min hand och ser det rinna ner på golvet – ger uppgifter till Leon att hjälpa mig med en handduk, ge mig telefonen och hålla utkik efter ambulansen. Elias är vid medvetande och jag tittar honom i ögonen hela tiden, han blir lugn. Innan ambulansen kommer hinner min man komma hem och kan hjälpa till med att trösta storebror. Det slutar blöda och vi behöver inte åka med i ambulansen, utan kan själva åka till närakuten och få hjälp.

Sjuksköterskan var så imponerad av Elias, hans lugn, mod och roliga konversationer. Det sista hon sa var: Jag kommer alltid att minnas dig!

På ett ögonblick kan livet förändras och jag kommer aldrig att glömma känslan av min sons liv och puls i mina händer, vara rädd och närvarande på samma gång, orolig över hur pass allvarligt det är och tankar om vad som skulle kunna ha hänt.

nya ärr att bära

Min hjälte – trots allt! Älskar hur han reser sig upp, klokare och med nya ärr att bära i livet. Han är orädd och lever, tar sig fram med ödmjukhet och nyfikenhet på vad världen har att ge honom.

4 kommentarer till “Nya ärr att bära”

 1. Kära nån!!
  Förstår dina känslor. Vilken fruktansvärt jobbig situation och vilka fantastiska pojkar ni har! Väl skrivet och formulerat Linda – skönt att du hade guidning i telefonen.
  Livet är skört – vi tänker inte på det varje dag…ganska sällan kanske till och med.
  Bra och smärtsamt att bli påmind ibland.
  Det blir mer levande att leva i nuet!!
  Älskar er! / Nettan

  1. Tack Syster! Livet är verkligen något att inte ta för givet och att leva i nuet är svårt, men jag försöker – lär mig av mina killar som är bättre på det än jag 🙂
   Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.