Balans, rehab och funktionell träning

Jag är så tacksam och glad över att jag och min kropp samarbetar igen! Jag har inte längre ont (mer än av träningsvärk) och mina begränsningar har blivit minimala. Vägen hit har varit lång och jag har många många många gånger tänkt att jag ger upp. Min naprapat har peppat mig, justerat mig och gett mig rehabövningar att göra – vilka jag erkänner att jag inte gjort varje dag, men några gånger i veckan.

Inför premiären på mattan förra veckan var det många rädslor att bemästra, varav en var att komma upp i brygga. Jag sköt utmaningen framför mig, och övade in en massa annat. När jag väl gav mig på det – så klarade jag av det! Ruset i kroppen av att kunna, av att vara uppochner och av att känna mig stark! W  O W Jag hoppas att fler får uppleva den känslan under min klass och att man försöker sig på saker man tror att man inte kan.
image

En annan övning som jag klarade av var idag att stå på händer. På första försöket kom jag upp mot väggen och stod där i över en minut. Jag skrattade, njöt och tankarna snurrade i huvudet. Jag provade sedan flera gånger, och filmade mig själv.
image

Båda dessa övningar var i våras omöjliga för mig att bemästra. Jag minns att jag grät på yogamattan när kroppen inte orkade bära mig upp i bryggan. Jag minns när jag fokuserad sparkade mig upp mot väggen i vardagsrummet men aldrig kom upp…

Sen mitten av augusti har jag tränat enligt Fustra – funktionella styrkeövningar som fokuserar på att stärka upp vår baksida, får upp vår rörlighet, styrka, balanserar obalanser och går genom flera leder. Det har gett resultat – snabbt! En massa timmar BodyBalance har gjort sitt till också för att få min kropp att kännas stark, smidig och smärtfri! Målet har hela tiden varit att vara smärtfri – nu ska jag fortsätta bygga på detta och unna min kropp bra träning varje dag igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.