PMS-podden

För ett par veckor sedan började jag att lyssna på PMS-podden. En pod för alla! Kvinnor med PMS och män som lever med kvinnor med PMS…! Det är underbara Charlie och Jenny som pratar om allt som har med PMS att göra, på ett naket, ärligt och hjärtligt vis!

Jag har lärt mig massor, förstått mig själv och har bett min man att lyssna på den han med.

 

pms-podden

Det har tagit mig bra lång tid att förstå att monstret som flyttar in i min kropp några dagar i månaden är cyklisk och faktiskt är min PMS… Det var i februari 2014 som ståuppkomikern Karin Adelskiöld deltog i Kropp & Själ och fick mig att förstå att det var PMS jag lider av… Jag borde vissa dagar inte få bo i min egen familj då jag blir någon annan, som styr mina tankar, har noll tålamod, är trött och går i taket om tex skorna står fel i hallen eller om ett papper ligger kvar på bordet… Helt orationellt – jag vet –  men det går inte att “skärpa sig” heller. Jag har sen en månad tillbaka börjat regga min cykel genom en app för att på så vis i förväg veta när mina monsterdagar kommer, så jag kan förbereda mig och min omgivning om det.

Min PMS har blivit värre efter mina graviditeter och det är rätt vanligt att det är så. Jag tänker hjälpa mig själv och min hormon(o)balans genom att utesluta socker och verkligen ta makten över vad jag äter. Se till att få i mig mer av bra fetter, magnesium och lägga mer maca i mina frukostar/mellis/kvällsmål. Sen är mer sömn och träning något jag kommer se till att ge mig själv under PMS.

Vad har du för erfarenheter, tips, tankar?!

Etiketter:

6 kommentarer till “PMS-podden”

  1. Har haft det bedrövligt jobbigt med min PMS under alla år! I mitt fall så har det hjälpt med att ha en “hormonspiral” insatt. PMS:en är borta och mina tidigare kraftiga blödningar o vidriga smärta är borta.. (helt fantastiskt) ??

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.