MACACOS açaí

I september åt jag min första açaíbowl på Reload Superfoodbar. Det var kärlek vid första skeden! Sedan dess har det blivit nån bowl därifrån, nästan varje vecka. Häromdagen kollade jag in MACACOS hemsida för att se vart det finns återförsäljare så att jag kan göra mina egna bowls hemma med MACACOS açai. Det visade att det fanns en butik på väg till/från bussen vid jobbet!

Med bestämda steg tog jag mig idag till Ica på Vanadisvägen och köpte med mig två förpackningar hem. Såklart blev det en açaíbowl till middag, tur jag tog den som var boostad med acerola och inte guarana, då det är uppiggande. Det hade ju varit spännande att se om jag kunna sova 🙂

Det finns både açai som pulverform och i fryst form. Jag gillar den frysta då smaken verkligen kommer fram från bäret. Använder man açai i pulverform gör jag det för att ge en vacker färg och smak på energibollar tex.

Açaí är ett superfood och fullt av antioxidanter, omega 3, 6 och 9, en mängd vitaminer och mineraler samt fiber.

MACACOS Açai acerola

Jag mixade mig en såkallad klassisk rio açaibowl; 2 frp açaí acerola, 1 eko banan och en skvätt agavesirap. Toppade med mango, banan, kiwi, kokos, pumpa och jordnötssmör. Slurpfillipbaba!

Har du testat açaí? Vad tycker du!?

1 kommentar till “MACACOS açaí”

  1. Pingback: Veckans matsedel v 2 - Härliga Var Dag -

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.