Veckans matsedel – uppstår igen!

Kategorier Inspiration, Kostrådgivaren tipsar0 kommentarer

Nytt år och mer fokus på bloggen – och det som jag vet att ni gillar och har saknat – veckans matsedel! Ett längre uppehåll har det varit, men nu så kommer den tillbaka. Klicka på veckans matsedel för alla tidigare matsedlar, eller välj menyraden längst upp för att få fler samlade matsedlar sen långt tillbaka.

Varje söndag går mannen min och jag igenom kommande vecka, med allt vad livspussel och vardag handlar om. Vi får hjälp av barnen att önska någon maträtt var och försöker se till så att minst en av de kommer med under veckan. Måndagar är vår soppdag – passar bra för oss då vi veckohandlar på kvällen och ingredienser för soppa finns alltid i skafferi och frys. Vi ser till att äta fisk en till två gånger i veckan och däremellan vegetariskt, ibland med undantag för kyckling – då äter jag något annat. På fredagar köper vi hem färsk frukt och grönt, fyller på med det som tagit slut under veckan.

Med en matsedel behöver vi inte fundera på vad vi ska laga, vad vi har hemma och lägga tid på det – för det har vi redan gjort EN gång den veckan. Vi sparar både tid och pengar, samt kan sätta igång med matlagningen direkt. Vi ser till att det blir mer mat än vi behöver för kvällen, så att vi även har en lunchlåda till dagen därpå, och rester till helgen då alla är hemma och vill äta lagad mat även till lunch.

veckans matsedel

Vi har ett gäng kokböcker, bloggen, recept på nätet och inspiration från Instagram och andra bloggar som vi tar hjälp av att göra vår matsedel med. Vi gillar att laga mat och att testa nya recept, vilket vi försöker göra minst en gång per vecka. Vissa maträtter återkommer oftare än andra, andra gör vi inte om särskilt ofta.

Varmt välkommen att hänga med i vårt kök och veckans matsedel!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.