Vem är ansvarig?

Efter ett långt skönt jullov blev det milt sagt en tuff start på arbetsveckan för mig. Av många olika anledningar har mina tankar satts på prov, och jag kan se sambandet och påverka mina tankar, som styr mina känslor vilka påverkar mina handlingar! Jag funderar över vem är ansvarig för hur dagen blir till slut?

Jag! Jag är ansvarig för hur min dag blir, beroende på hur jag tänker om det jag upplever. Visst – jag blir frustrerad, besviken, irriterad och suckar. Men sen – väljer jag att tänka annorlunda, hitta lösningar och ser till att dagen blir bra ändå. Så pass bra som den kan bli.
vem är ansvarig

Som min kloka och fina vän Elin skrev igår – Allt är som det ska vara! Det är ungefär såsom jag tänker också, när det inte blir som jag har tänkt. Allt har en mening och det är hur jag agerar på det som är avgörande. Att tänka nytt när vi möter motstånd – både i oss själva och våra tankar men också när andra ger oss motstånd kan göra en fantastiskt stor skillnad i hur vi känner oss när dagen är slut och en kryper till sängs.

Det är så lätt att tänka det blir annorlunda när… eller det blir bättre om… Genom att tänka så lägger man bort ansvaret från sig själv och lägger det i någon annans knä. Att skjuta saker på framtiden eller till någon annan löser inte mitt problem – det är jag som måste lösa det.  Det är då jag tar ansvar och kan även bolla tillbaka till någon som kan hjälpa mig.

Styr dina tankar – låt inte tankarna styra dig <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.