Veckans matsedel v 3

Kategorier Fisk, Paj/gratäng, Recept

Nu har vardagen rullat igång igen, med pusslande av lämning och hämtning, träning, möten och allt som hör livet livet till. Det är så skönt att ha en matsedel klar för veckan, med utrymme för förändringar och som ger oss tid att umgås och att göra det vi också vill göra. För det tar tid att planera, köpa hem ingredienser och laga mat – att lägga den tiden varje dag skulle inte fungera i vår familj, därför knåpar vi varje söndag ihop veckans matsedel och gör en veckoplanering så att vi kan fokusera på att vara med barnen i köket.

Den här veckan blir det gamla favoriter, modifierade och anpassade efter våra behov. Barnen önskade mat med korv, och då vi äter vegetariskt plus fisk fick jag tänka till en gång innan jag kom på att vi kan köpa hem sojakorv och göra en stroganoff. Jag äter helst inte “köttersättare” men nån gång ibland blir det soja eller quorn som hamnar i matkorgen.

Måndag: Spenat- & linssoppa
Tisdag: Franska fiskbiffar med sötpotatismos
Onsdag:
Daal med pärlcouscous
Torsdag: Vegetarisk stroganoff med ris och ärtor
Fredag: Kikärtsbollar i röd curry
Lördag: Grönsakslasagne
Söndag: Kålpudding med lingon

veckans matsedel

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.