Apelsinbollar

Till både fredagsmys och lördagsgodis har vi njutit av dessa galet goda apelsinbollar! De är fulla av gottigheter, vitamner och mineraler. En boll ger ganska mycket energi från nötter och dadlar och de mättar bra, vilket gör att jag känner mig nöjd efter två.

Alla typer av bollar smakar bäst när de stått kallt ett tag, så försök hålla fingrarna borta innan du njuter. Även barnen gillade dessa bollar och de passade fint som en söt avslutning till både middagen och lunchen.

apelsinbollar

Apelsinbollar:
– 0,75 dl  hasselnötter
– 0,75 dl cashewnötter
– 1,5 dl havregryn
– 0.5 dl kokosflingor
– 8 urkärnade dadlar
– skalet av en apelsin
– saften av 1/2 apelsin
– 1 msk kokosolja
Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en smet. Forma till ca 16-18 bollar beroende på vad du föredrar i storlek. Rulla dom i valfritt “strössel”, vi tog hampafrön. Ställ kallt och N J U T

Nästa gång ska jag ta mindre mängd dadlar och ta lite lakritspulver i – apelsin + lakrits = slurpfilibaba!

2 svar på ”Apelsinbollar”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.