Veckans matsedel v 5

Förra veckans matsedel bjöd på en ny maträtt för oss, och den kommer vi göra fler gånger, Panerad torsk med skagensås var en hit, snabblagad, enkel och såå god. Kommande vecka har vi hittat massor av inspiration från Icas hemsida och hoppas på att få både laga och njuta av nya favoriter i vårt kök.

Vi startar veckan med en favoritsoppa, den blir alltid så god och barnen älskar den. Soppa är perfekt mat att äta kvällen innan vi veckohandlat, för ingredienser till soppa finns alltid hemma då det oftast bara behövs varor från skafferi eller frys.

Till helgen blir det asiatiska tacos, nämligen vårullar! Det är mat som är mysig att göra tillsammans runt matbordet, som tar lite tid att få i sig och som man kan göra några olika goda såser till. Har du något tips på ingredienser eller en smarrig sås?

Måndag: Broccolisoppa, morotsstavar, smörgås med avokado/keso
Tisdag: Ugnspannkaka med morot, broccoli och quorn
Onsdag: Bondsoppa med rökt lax
Torsdag: Västerbottenpinnar, ångad broccoli och kokt potatis
Fredag: Lins- & chiapuckar, kokosmjölkkokt bulgur, sallad
Lördag: Vårrullar
Söndag: Lax- & grönkålslasagne, sallad

veckans matsedel_västerbottenpinnar

Västerbottenpinnar, här med dillsås och ärtor

Som vanligt utgår vi och inspireras av recept, gör om det till våra önskemål och lägger till/tar bort ingredienser. Jag hoppas att du också funnit något av recepten spännande och kanske testar!?

1 kommentar till “Veckans matsedel v 5”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.