Ekologisk hudvård – Weleda

I januari förra året var jag på en ambassadörsträff för Weleda. Jag fick lära mig massor om ekologisk hudvård och åkte hem redo att rensa i vårt badrumsskåp. Sen dess har jag provat mig fram och tillslut hittat mina favoriter ur de olika serier de har. Dessa fungerar bäst både för min hy och till kroppen.

Till mitt ansikte använder jag mandeloljan för att tvätta bort ögon-makeup, sedan gör jag rent hela ansiktet med deras 2in1 ansiktsvatten, tvättar av ansiktet och  avslutar med iris facial lotion. Den är lätt och “lagom” återfuktande för mitt ansikte.

ekologisk hudvård_weleda

 

ekologisk hudvård_weleda_

Bilder från google

Bland det bästa jag vet är att ta en lång skön dusch eller varm bastu för att sedan smörja in min fuktiga kropp med deras body oil och känna hur huden suger upp oljan. Efter en stund smörjer jag in med body lotion och njuter av att hela kroppen är len, mjuk och doftar underbart fräscht och gott! Mina två favoritserier är citrus och sea buckthorn – båda två doftar ljuvligt.

Jag brukar under vintertid ha galet torra ben och det har inte spelat någon roll vad jag gjort för att försöka återfukta dom, tills jag började med dessa produkter – inga mer torra ben.

Om man tycker det är dyrt med att välja ekologisk hudvård, så tänk om! Man behöver en lite mindre mängd av produkterna då de är dryga samt att man ofta kan köpa till kampanjpriser på olika webshoppar, såsom Apotea eller Bodystore. Att produkterna sedan inte “belastar” vår miljlö varken genom tillverkning eller nedbrytning i våra avlopp är en STOR fördel. Om man som jag gillar dofterna, så blir man inte besviken, det känns lyxigt att smörja in kroppen med deras produkter.

Vad har du för favoriter till din hy?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.