Currymarinerad tofu med bulgursallad

Kategorier Inspiration, Recept2 kommentarer

Här är mitt första (något sena) bidrag till Grön februari, nämligen currymarinerad tofu med bulgursallad.

gröna februari

Tofu är ett spännande livsmedel tycker jag, och är sånt jag köper hem för att äta när resten av familjen av olika anledningar äter annan mat, än vegetarisk. Tofu är malda sojabönor som fermenterats vilken sedan pressas ihop. Den är smaklös och suger lätt upp det man vill smaksätta den med. Jag har testat lite olika varianter och denna med currypasta är väldigt god!

För att tofun ska suga åt sig av det man vill smaksätta med, är det bra att först få ur vätskan. Jag brukar därför lägga den mellan två tallrikar och ställa något tungt över, ca 10 minuter. Under tiden kan man blanda ihop smaksättningen. Sen skivar jag tofun och lägger den i skålen med min marinad. Där kan den gott ligga under dagen eller ett par timmar iallafall. Ju längre – desto mer smak. Sen är det bara att steka den på mellanvärme i lite olja en stund och servera den med valfria tillbehör.
Currymarinerad tofu

Currymarinerad tofu med bulgur i ajvarsås och sallad med groddar!

Currymarinerad tofu:
– 1 paket naturell tofu
– 1 msk röd currypasta
– 1 msk tomatpuré
– 1 tsk tamarisoja
– saften från ½ lime
– 1 msk olivolja
– salt och peppar
Vispa ihop marinaden och skiva tofun. Lägg i och blanda runt. Låt stå ett par timmar. Stek på medelvärme i lite olja.

Gröna februari-bloggarna kommer bjuda på ett vegetariskt recept de kommande tre måndagarna. Här hittar du de som är med och sprider vegetarisk inspiration:
NellieMin vardagshälsa
CatrinThe veganista
Alexandra på I gott sällskap
SylviaVibrant foodstories
TinaGrönt varje dag
SandySandys food n craft

2 kommentarer till ”Currymarinerad tofu med bulgursallad

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.