Hoppa till innehåll

Whitebeanbrownie med nötter

Inför helgens jobb och yoga har jag laddat med en galet god whitebeanbrownie med nötter att mumsa på till mellis! Det var länge sen jag bakade en brownie och jag blev påmind om hur enkelt och gott det är med brownies!

De passar perfekt till fika, till mellis och efter träningen! Denna brownie är boostad med både carob och maca – perfekt efter träningen. Man kan lika gärna ta kakao, men tänk på att ta choklad med inte alltför hög kakaohalt då. Denna brownie är en riktig gott som gör gott kaka, full av ingredienser som gör dig gott och kan anpassas efter tycke och smak.

Att baka med bönor som bas gör att man inte behöver ha i mjöl och höjer proteininnehållet såklart. Att det är bönor i kan man inte känna smaken av eller förstå att den innehåller.
image

image

Whitebeanbrownie med nötter:
– 50 gr kokosolja med smak
– 100 gr 70% choklad
– 250 gr vita bönor
– 1 dl hasselnötter
– 1 msk carob
– 1 msk maca
– 1/2 eko banan
– 2 eko ägg
– 1 msk agavesirap
– 1 dl blandade nötter, tex valnötter och mandlar
– 1 skopa proteinpulver Holistic vanilj (eller annat pulver)
– 1 tsk bakpulver
– dekoration, tex hampafrön eller kokos
Smält chokladen och kokosoljan på svag värme i en kastrull.
Mixa samman bönor, hasselnötter, carob och maca.
Mixa ägg, banan och agave. Tillsätt detta plus den smälta chokladen till bönsmeten och mixa.
Ha i de hackade nötterna.
Blanda proteinpulver med bakpulver och rör kärleksfullt ner i smeten. Toppa med tex hampafrön och frystorkade jordgubbar
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten och smord med kokosolja på kanterna.
Grädda i mitten av ugnen på 175gr i 20min. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den. N J  U T!

Skär upp i bitar och förvara i kylen. Den håller fint ett par dagar, men tar slut i ett nafs 🙂

1 kommentar till “Whitebeanbrownie med nötter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *