Grönkål- & quinoagryta

Lördagens middag, en grönkål- & quinoagryta, som jag hittade inspiration till från Pinterest blev såå god! Så innehöll den mina favoriter i grönsaks väg också. Selleri och morot som steks mjuka ger en fantastisk sötma och smak som jag älskar.

Jag älskar även färgglad mat, vilken denna rätt verkligen var! Dessutom enkel att göra, lätt att njuta och fin för kroppen!

image

Grönkål- & quinoagryta:
– 1 stor eko morötter
– 1 stjälk eko selleri
– ½ röd paprika
– ½ gul lök
– 1-2 vitlöksklyftor
– ½ zucchini
– 1 frp eko krossade tomater
– ½ frp grönkål
– 2 nävar frysta gröna bönor (haricot verts)
– 300gr kikärtor
– grönsaksbuljong
– fryst persilja
Skala och skär moroten i kvartar, skiva zucchinin i kvartar, skiva sellerin i bitar, skär paprika i munsbitar och hacka lök samt vitlök. Stek löken i olja på medelvärme, tillsätt sedan selleri och morötter, fräs de mjuka. Tillsätt paprika, zucchini och bönorna. Smaksätt med buljongen och häll över de krossade tomaterna. När grönsakerna blivit al dente, tillsätt kikärtor och grönkålen (jag brukar köra min i mixerbunken, tycker det blir bra storlek) samt persilja. Smaka av. Servera med kokt quinoa och om du vill riven parmesan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.