Vårt nya vackra kök

I december påbörjade vi rivningen av vårt gamla kök. Allt togs bort, för att göra plats för vårt nya vackra kök! Nu, tre månader senare har allt fallit på plats. Det har fått ta sin tid att sätta detaljerna, även om själva “köket” var på plats för att kunna använda och vara i innan jul.

Vi har med omsorg valt tapeter, kakel och plattor till vår lilla fönsternisch. Det har dragits el till ny armatur, och senast i helgen har golvlister spikats på plats och den sista silikonfogen lagts. Jag älskar vårt nya kök. Framförallt för hur vackert och harmoniskt det är, och dels för all ny yta och detaljer som gör stor skillnad.

kök_4köket_2kök_1

Min man har gjort ett fantastisk jobb och lagt ner massor med tid och hjärta, jag har hjälpt till med det jag kan bidra med och vi är så nöjda. Det var en mindre pärs i december, samtidigt som det var väldigt roligt att skruva lådor, sätta på plats och se hur det blev allt mindre kartonger i vardagsrummet och ett riktigt kök tog form. Det skönaste av allt var när vi bar ner köksbordet från vår hall på övervåningen till vårt nya kök och kunde laga mat igen, som serverades på porslin, vilken slapps diskas i badkaret. Den kvällen firade vi med ett glas bubbel.

Vilka minnen vi skapat under dessa veckor av oordning – minnen våra barn kommer bära med sig och vilka jag hoppas de kommer minnas med värme.

Nya lampor har köpts, och en duk som täcker vårt gamla köksbord, vilket inte passar in. Några andra inredningsdetaljer ska ses över också, men det känns oviktigt just nu. Nu ska vi njuta av att ha lediga helger ett tag och njuta av vårt nya vackra kök!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.