Utmaningar får oss att växa

Vi är just nu i Vemdalen och njuter av en vecka i backarna. Det är två år sen sist vi var i fjällen och åkte skidor – det kändes i både kroppen och knoppen igår, under våra första åk. Att känna osäkerhet i sin kropp och peppa både sig själv och barnen – få oss att känna att man kan trots hjärnspöken. Vi stod inför några utmaningar och wow – utmaningar får oss att växa!

Vi möttes av isiga backar och åkte på ostadiga ben, vårt andra åk var nerför det enda som gick att ta sig nerför – en röd backe. Elias hasade ner på rumpan och mannen min tog hand om hans skidor de första 200 m. Jag var så rädd, mina tårar brände bakom ögonen och andningen var snabb och kort. Med hjälp av mina tankar jag kan, en sväng i taget, du fixart och ett getöga på mina killar framför mig tog vi oss ner allihop, utan att ramla. Genom att dela upp backen i mindre delar, en sväng i taget – istället för att se hela backen, vilket kändes helt omöjligt, så fixade vi det. Idag var upplevelsen en helt annan – vi swishade ner för samma backe med leenden på läpparna och pirr i magen.

Att efter en dag så tydligt se hur de utvecklas i sitt åkande, se hur de åker med självförtroende, blickarna i deras ögon och längtan efter att åka mer. Att själv känna i min kropp hur jag tar svängarna lättare och är totalt närvarande i både sinne och kropp.

Utmaningarna får mig att vara i nuet – jag är NU. Jag njuter av utsikten, känslan och åkningen. Jag känner kroppen på ett helt annat sätt än annars, älskar att känna mig stark och modig. Vädret har varit väldigt skiftande och gett nyanser, vilka får mig att uppskatta nuet än mer. Snöblandat regn, tät dimma, solsken, blåst och moln så nära att man nästan kan ta på dom.

utmaningar får oss att växa

utmaningar får oss att växa_2

Det var länge sedan jag var utanför min trygghetszon, jag hade glömt hur det känns när man övervinner rädslan och kommer ut starkare på andra sidan. Älskart! Denna vecka var precis vad vi behövde, både som individer och familj.

utmaningar får oss att växa_3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.