Under denna veckan har vi valt att äta snabblagad mat, sett till att det räckt till lunch för nästa dag och även planerat in för att äta lunch i backen på toppstugan! Efter många timmar i backen vill vi gärna äta gott men inte stå i köket en längre stund. Så detta är vad vi har lagat för snabblagat på skidsemestern i Vemdalen.
– Medelhavsinspirerad vegopaj
– Sojabullar i tomat- & basilikasås med quinoa/hirs/amarant/bovete
– Ajvarbakad lax med vitlöksgratinerade rotfrukter, fetaostkräm
– Linssoppa, äggsmörgås, keso
– Vegetarisk pasta Bolognese
Alla dessa rätter har tagit max 30 min av vår tid i köket, medan vi suttit i bastun har det gottat till sig i kastrullerna eller ugnen. Det är enkelt att göra lätt, och så skönt att ha allt i kyl och frys bara att plocka fram och laga till.
Pajen gjorde vi hemma på lördagen, och tog med oss för att ha något att ställa i ugnen medan vi packade ur och upp – ett husmorstips från min mamma som vi tagit fasta på varje skidresa.