Vegetarisk färssoppa med ostkräm

Kategorier Recept, Soppa/Gryta0 kommentarer

Vi testade ett nytt recept på soppa, vegetarisk färssoppa med ostkräm, som blev riktigt god, även om barnen inte uppskattade den tydliga smaken av dijonsenap. Till nästa gång tar vi mindre senap, så kommer alla att älska den. Att testa nya recept är ibland en utmaning, man måste testa sig fram med smaksättning och hur mycket man vill ha.

Soppa är en favorit i vårt kök, och vi äter det en gång i veckan. Det går snabbt att göra, är mättande och ingredienser till en soppa har man oftast hemma i skafferi och kyl. Vi ser till att ha olika tillbehör och kompletterar med protein eller fettkällor, såsom ägg, keso eller avokado.

Vegetarisk färssoppa med ostkräm:
– 1 gul lök
– 400g vegofärs
– 1 tetra krossade tomater
– 1 röd paprika
– 2 dl grädde
– 4-6 dl vatten
– 2 msk dijonsenap
– olja
– salt och peppar
Finhacka lök och stek i olja, tillsätt vegofärsen, smaka av. Skär paprikan i bitar och tillsätt den med de krossade tomaterna. Låt puttra en stund. Tillsätt sedan senap, grädde och späd med vatten till önskad konsistens. Koka upp, stavmixa soppan och smaka av.
Toppa med en ostkräm på smulad fetaost blandad med creme fraiche. Servera med quesadillas och njut.

Vegetarisk färssoppa med ostkräm

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.