Ugnsbakad gröt med päron

Kategorier Frukost, Gröt, Recept0 kommentarer

Det var ett tag sedan jag gjorde ugnsbakad gröt, så när jag igår kväll såg min ugnsform jag brukar använda var söndagens frukost given. Det finns några olika recept på bloggen på ugnsbakad gröt, såsom:
äppelpajsgröt
chokladbollsgröt
morotskakagröt
blåbärsgröt
ugnsbakad gröt

Ugnsbakad gröt med päron, 1 pers
1 dl havregryn
1 msk jordnötssmör
1 tsk kardemumma
en dust ingefära
½ tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 eko ägg
½ rivet eko päron
3 msk nötmjölk
pumpafrön

1. Sätt ugnen på 200°
2. Blanda havregryn med kardemumma, ingefära, vaniljpulver och bakpulver.
3. Grovriv päronet, och spara några skivor till garnering.
4. Blanda ner päron, mjölk, jordnötssmör och till sist ägget i havregrynsblandningen.
5. Häll smeten i en ugnssäker form smord med kokosfett, toppa med pumpafrön och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter
Servera med vispad kokosmjölk och toppa med päronskivor! NJUT!

ugnsbakad gröt med päron

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.