Veckans matsedel v 17

Dags för en ny matsedel och ny vecka. Jag ser framemot helgens grillpremiär och älskar att grilla grönsaker och halloumi – slurpfilibaba! Hoppas att det blir fint Valborgsväder, fast man vet ju aldrig så noga med det… April är nyckfull på många sätt.

Det blev en kompromiss med veckans rätter och barnens önskemål – tacofisk. Den är buslätt att göra och smakar gott. Vi gör vår egen tacokryddmix, så slipper man få i sig både socker och stabiliseringsmedel. Det tar någon minut att blanda ihop, vi brukar göra en större sats och förvarar i en kryddburk. Receptet har vi hittat hos Åse.

Måndag: Spenat- & linssoppa
Tisdag: Frikadeller i tomatsås, bönpasta / Acaibowl
Onsdag: Tacofisk, kokt potatis, ångad broccoli
Torsdag: Daal, svart ris
Fredag: Jordnötsbiffar, sötpotatisstrips, sås på avokado & mango, sallad
Lördag: Grilla – sötpotatis, aubergine, halloumi Tabbouleh, tzatziki
Söndag: Grekisk quournpaj

veckans matsedel v 17

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.