När återhämtningen inte räcker till

Våren blev tuff, för mycket stress och krav, en arbetssituation som tog ut sin rätt efter månader med slit – både fysiskt och mentalt. När helgen och tre dagars ledighet inte räckte till för att fylla på med energi och ge mig den återhämtning jag behöver så kom en utmattning… Jag fick sätta livet på paus en stund.

utmattningSignalerna och tecknen fanns där, långt tidigare. Det ser jag även i mina inlägg under april. I all stress lyssnade jag inte inåt ordentligt och tog mig själv på allvar. Med hjälp av fantastiska vänner och familj som fanns vid min sida och tack vare att jag gav mig själv mer närvaro genom Mindful Maj så kunde jag landa i mig själv, inse och förstå vad som var på väg att hända. När det enda som fanns i min kropp var ilska, irritation och tårar då insåg jag att jag måste ta hand om MIG. 

Processen och att bearbeta att jag åter var i en utmattning var det tuffaste – att det hände I G E N. De tre år jag har med mig sen sist har fått mig klokare och jag ser och förstår orsakerna, lägger ingen skuld utan kan acceptera att det är som det är. Den stora skillnaden denna gången var att jag inte körde på som förra gången samt att jag har det stabilare i livet.

Mitten av maj och några veckor framåt innebar möjlighet till att vara, sova, äta, yoga, vara i naturen och tystnad. Att göra saker som får mig att må som allra bäst, kramar med mina barn och man, att vara ensam, tillsammans och framförallt att sova.

Återhämtning

Det kommer alltid att finnas saker att arbeta med i livet, oavsett vad jag arbetar med. Denna nya erfarenhet har fått mig att förstå vissa saker, och jag måste välja nya vägar att gå och stå upp för mig själv. Livet är NU!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.