Varje dag är annorlunda

Förra veckan var speciell, på flera olika sätt. Det var fortfarande sammanslagning av två förskolor pga semestertider samt att jag hade tre klasser på SATS. Jag startade varje morgon på mattan, med kortare sekvenser från Yogobe. Det var blandade känslor att ta sig upp ur sängen tidigare än vad jag “behövde” men vilken skillnad det har gjort för mig.

Att ge mig själv en lugn start på morgonen, låta kroppen vakna till och tankarna landa i ett yrvaket tillstånd är fantastiskt. Tiden jag gav mig själv gjorde att jag kunde ta mig an de jobbiga sakerna på ett nytt sätt, jag fick distans och kunde se mig själv med nya och snällare ögon.

Det var fantastiskt att hålla tre klasser, tre kvällar i rad och jag upplevde de alla som speciella på sitt sätt. Från en dag till en annan händer det massor, och man ställer sig på mattan med olika förutsättningar – varje gång. Den stora skillnaden jag märkte, i min egen kropp och knopp var:

  • PMS – stelare kropp som blev mjuk av beröring och mjuka rörelser
  • Höftöppnare – på yogamattan och under klassen. De sätter igång saker inombords, vilka man ibland inte är beredd på att ta emot.
  • Stress – över småsaker som blir större
  • Utmattning – den finns kvar och gör sig påmind genom att kroppen visar när det går för fort eller händer för mycket.

Jag vet att det jag tänker, blir mina känslor och skapar mina handlingar – så när det känns tufft eller finns motstånd vet jag att det bara är jag själv som kan då det att bli annorlunda, bättre eller förändra. Det är inte lätt, men jag arbetar med att skapa min egen vardag, att kommunicera vad det är jag behöver – både till min omgivning men framförallt till mig själv.

Varje dag är annorlunda Idag är jag är snällare mot mig själv, jag förstår och accepterar att det är som det är. Det jag behöver tid, lugn, glädje och en ganska “tight box “för att må bra. Jag har lärt mig att varje dag är annorlunda.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.