När hjärtat får ta plats!

I fredags åkte jag glad och lite pirrig till min första dag med Global Yoga och min utbildning till yogalärare genom dom. En dröm jag har haft sedan februari, då jag fick höra att Elin skulle gå och att det var Vevve som var lärare. Det var ett tecken – så jag anmälde mig någon vecka senare.

globalyogaVackra lokaler på SATS Spårvagnshallarna!

Jag visste att de tre dagarna skulle bli intensiva, att jag skulle lära mig massor, att saker skulle hända och att det skulle kännas i kroppen. Men hur kunde jag inte föreställa mig, eller vad som skulle ske.

Vi var 16 nyfikna människor med olika bakgrund – men en sak som förenar oss. Jag hade inte en tanke på att jag skulle lära känna dessa vackra människor, förrän jag förstod att vi är väldigt lika varandra i våra olikheter. När vi under tredje dagen gråter tillsammans för att det vibrerar i våra kroppar, för att vi känner och låter hjärtat ta plats.

Bild från Vevve, tagen på SATS Sveavägen första dagen!

De tre dagarna kändes som veckor – på ett positivt sätt. Det var så mycket som hände, från meditation till yogisk filosofi, tekniker i solhälsningar och ord på sanskrit. Jag är tacksam för våra riverguides som fanns vid vår sida med sina trygga famnar under hela helgen. De kom med avväpnande blickar, ord som landade och en känsla av att skapa igenkänning.

Intentionerna med klasserna och Vevves nerv i sin närvaro och guidning är speciell, lockande och ärlig. På lördagen kom jag till en insikt om mig själv, vilken sedan under den sista dagens yogaklass fick det att brista i mig och jag föll ihop på min matta, snörvlandes och “fulgråtandes” i barnets position. Att känna varma trygga händer längs med ryggen fick andetagen att landa igen.

Det är smärtsamt, kittlande och fnittrande att börja lära känna mig själv inifrån och ut. Att fortsätta resan jag påbörjat för mig själv och med mig själv är jag innerligt tacksam över.

När hjärtat får ta plats

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.