Min favoritfrukost på helgen är pannkakor! Vi använder oss av havregryn istället för vetemjöl och kokosmjölk istället för mjölk, samt kokosfett istället för smör. Det blir fluffiga pannkakor som mättar bra och man kan smaksätta med det man gillar.
Idag smaksatte jag mina med chokladproteinpulver (iofs på vasselprotein men det går att välja växtbaserat protein lika bra!) och vaniljpulver. Hela smeten räcker till en person och jag ölskar att ha sås på – som jag vispar ihop på en liten bit banan, jordnötssmör och kokosmjölk.
Pannkakor utan mjöl och mjölk:
1 dl havregryn
1 skopa proteinpulver
2 eko ägg
½ dl kokosgrädde
en nypa vaniljpulver
1 msk kokosolja
en skvätt kallt vatten
1 tsk bakpulver
Lägg alla ingredienser i en mixerbunke, utom bakpulver. Mixa ihop och vispa sedan ner bakpulvret försiktigt. Låt stå att svälla en stund. Stek sedan på medelvärme i kokosolja. Servera och njut – idag med sås, hampafrön och bipollen!
Under etiketten american pancakes/pannkakor hittar du mina samlade recept med pannkakor!